Over ons

Onze visie

Basisletters vindt dat iedereen recht heeft op begrijpelijke informatie. Op dit moment begrijpen 2,5 miljoen laaggeletterden informatie niet. Wij herschrijven cruciale documenten en communiceren in basisletters, zodat ook deze doelgroep begrijpt wat er staat.

Vergeet de negatieve lading van laaggeletterdheid. Wij gaan verder dan bewustwording creëren en helpen jou om te communiceren in basisletters. Basisletters is praktisch en direct toepasbaar, zodat jij vandaag al kunt communiceren in basisletters.

Basisletters is een initiatief van…

Het TIC Huis

Het TIC Huis, pseudoniem voor This Is Copywriting, is een copywriting agency die zich focust op Nederlandse copywriting, vacatureteksten en vertalingen. We overtuigen, vermaken en informeren met tekst die past bij de doelgroep.

Met onze passie willen we graag meer betekenen voor de maatschappij: we willen draagkracht creëren met onze expertise.

Twaalf

Twaalf is een organisatie die blijft spelen met health design; een combinatie van inhoud en verbeeldingskracht voor de sector public & health. We ondersteunen andere partijen met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en toepassingen die bijdragen aan een hoge kwaliteit van leven.

We houden van complexe uitdagingen en zetten hier graag onze creativiteit en frisse breinen voor in.

Stichting ABC

ABC is een Nederlandse stichting door en voor laaggeletterden, die streeft naar landelijke dekking. We behartigen de belangen van laaggeletterden, stimuleren onderzoek en kennis, en organiseren landelijke en provinciale ontmoetingen.

Een intern testpanel met Taalambassadeurs beoordeelt teksten op heldere taal en kan deze teksten helpen aanpassen. Zo worden ze begrepen door mensen die moeite hebben met lezen.

Jouw document in basisletters?

© Copyright - Basisletters 2017 - 2018